VVE garage wandmodel

Dit auto-oplaadpunt op krachtstroom is speciaal ontworpen voor gebruik in parkeergarages en andere openbare en vandalismegevoelige plaatsen. Het laadpunt is uitgevoerd in een vandalisme bestendige behuizing en voorzien van van de nieuwste oplaadtechnieken zoals dynamische stroomverdeling waardoor er meerdere wandmodellen met elkaar verbonden kunnen worden.

De start/stop-procedure is door middel van een laadpas. Als eerste wordt de stekker vergrendeld in de type 2 contactdoos en de auto. Daarna communiceert het oplaadpunt met de auto. Als alle veiligheidsvoorschriften zijn gecontroleerd, wordt de maximale toelaatbare laadstroom doorgegeven aan de auto. Er zijn ook meervoudige uitvoeringen waarbij er 2 auto`s tegelijkertijd kunnen laden.

 

Geen vaste kabel

Dit laadstation heeft geen vaste kabel. Dit houdt in dat de gebruiker van een laadpunt zelf een kabel mee moet nemen. Een voordeel van een elektrisch laadstation zonder vaste kabel is dat zowel elektrische auto's met een Type 1 aansluiting als die met een Type 2 aansluiting opgeladen kunnen worden. Nog een voordeel is dat dit laadpunt minder gevoelig is voor vandalisme. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor plaatsing in de publieke ruimte.
 

Online

Dit laadpunt kan online communiceren met een backoffice. Hierdoor kan er automatisch verrekend worden. Via een online dashboard kan de laadgeschiedenis van de paal worden bekeken. Ook kan de laadpaal op afstand bediend worden. Ook kan de software op afstand bijgewerkt worden.
 
 

Montage aan wand

 
Dit laadpunt kan gemonteerd worden aan de muur van bijvoorbeeld een garage, woning of bedrijfspand.
 

Automatische verrekening

Dit laadpunt is 'slim' en ondersteunt automatische verrekening. Het gehanteerde tarief kan door u worden bepaald.
 
 

Toegangsrestrictie

Dit laadpunt ondersteunt toegangsrestricties. Dit houdt in dat gebruik van deze laadpaal kan worden afgeschermd met een toegangspas of RFID-sleutelhanger. Toegangsrestrictie voorkomt dat er zonder toestemming bij de paal geladen kan worden.
 
 

Gegevens

  • Vermogen: 3,7kW, 7,4kW, 11kW, 22kW
  • Vaste kabel: Nee
  • Werking: Online
  • Montage: Wand
  • Automatische stroomkostenverrekening: Ja
  • Toegangsrestrictie: Ja