Solar Energie Management

Het tarief voor het terugvoeden van zonne-energie daalt en de prijs van elektriciteit stijgt. Klanten willen onafhankelijker van het elektriciteitsnet worden en zichzelf beschermen tegen stijgingen van de elektriciteitsprijs. Nedap's PowerRouter-zonneaccu voor eigenverbruik, de toonaangevende omvormer op basis van opslag, biedt de perfecte oplossing voor optimalisatie van zelf opgewekte solarenergie.

Gebruik de opgewekte solarenergie rechtstreeks voor eigengebruik, sla de energie tijdelijk op in accu's voor later gebruik, of voed het overschot aan solarenergie terug aan het elektriciteitsnet. De PowerRouter is de meest ideale oplossing voor het gebruik van zelf opgewekte solarenergie.

powerrouter

Het eigen energiegebruik op een hoger niveau brengen
In huishoudens wordt de meeste energie verbruikt in de avond, terwijl de solarenergie overdag wordt opgewekt. De PowerRouter is de ideale oplossing voor eigenverbruik. De PowerRouter haalt meer uit zelf opgewekte energie door de overtollige energie voor later gebruik op te slaan in accu's. Hoe meer opgewekte energie u zelf gebruikt (optimalisatie tot 70%), hoe minder afhankelijk u bent van het elektriciteitsnet en stijgende energieprijzen.

Waarom zou u uw overschot aan duurzaam opgewekte energie voor een grabbel terugleveren aan het elektriciteitsnet terwijl u deze voor toekomstig gebruik kunt opslaan en aanwenden? Met de unieke kenmerken van de PowerRouter kunt u het eigenverbruik naar een hoger plan tillen en de zelf opgewekte solarenergie gebruiken op het moment dat u dit het beste uitkomt.

Hoe het werkt
Slechts zes stappen om het eigenverbruik van zelf opgewekte solarenergie te optimaliseren en te beheren:

1. Opgewekte solarenergie wordt naar de PowerRouter gerouteerd.
2. Gebruik de solarenergie overdag rechtstreeks in uw huis.
3. Het overschot aan solarenergie wordt  tijdelijk opgeslagen in accu's.
4. Tijdens de donkere uren, wordt de energie van de accu's opgenomen.
5. Bij energie overschot, wordt deze teruggevoed naar het elektriciteitsnet.
6. Via het webportaal "myPowerRouter.com" kunt u uw energieverbruik beheren.

Illustratie huis met zonnepanelen

Kenmerken van de oplossing voor eigenverbruik met de PowerRouter

http://www.visserelektro.nl/img/Self-use-scheme.pngDe PowerRouter met load management en intelligente consumptie monitoring is klaar voor de toekomst.