Zorg en energie

Hoe verlaagt u de energiekosten en behoudt u het comfort voor uw cliënten?

THT Elektrotechniek helpt u met energiebesparen

De zorg is een 24-uurs economie, waarin de behoefte aan energie groot is. Dat drukt zwaar op de energierekening. U wilt het energieverbruik en de energiekosten dan ook zo laag mogelijk houden en tegelijkertijd een behaaglijke omgeving voor uw cliënten creëren. THT Elektrotechniek weet wat er speelt in de zorg en helpt u concrete maatregelen te nemen, die leiden tot structureel lagere energiekosten.

Manieren om energiebesparingen op te sporen

Energiebesparingen zijn meestal eenvoudiger te realiseren dan u wellicht denkt. Door het functioneren van uw installaties in kaart te brengen, een energieonderzoek uit te voeren of door een contract- en factuurcontrole weet THT Elektrotechniek de energieverspillingen haarfijn te lokaliseren. De oplossing varieert van het opnieuw inregelen van inefficiënte installaties tot het simpelweg bijstellen van het energiecontract met uw energieleverancier, maar kan ook beleidsmatig van aard zijn.

Concreet energieadvies levert snel geld op

Wat uw vraag ook is, THT Elektrotechniek voorziet u van een integraal en onderbouwd energieadvies dat volledig afgestemd is op uw zorginstelling. Een totaalpakket aan praktische maatregelen, waarmee u vrijwel direct kunt besparen op uw energiekosten en mogelijk zelfs op uw onderhoudskosten. Uiteraard kan THT Elektrotechniek u ook van dienst zijn bij het realiseren van de energiebesparende maatregelen en bij het monitoren voor een blijvend rendement.

THT Elektrotechniek regelt uw energielabel

Ook voor het aanvragen van een energielabel (EPA-U) bent u bij THT Elektrotechniek aan het juiste adres. THT Elektrotechniek brengt in kaart hoe energiezuinig uw pand is en waar nog mogelijkheden zitten voor energiebesparing.

De energierekening van uw zorginstelling verlagen?

Structureel besparen op energie- en onderhoudskosten

De kans is groot dat u als zorginstelling geld laat liggen. Hoge energie- en onderhoudskosten en problemen met het binnenklimaat blijken namelijk veelal gerelateerd te zijn aan niet goed functionerende installaties. Gelukkig zijn inefficiënties vaak eenvoudig te verhelpen. Met als resultaat: een comfortabele omgeving voor uw cliënten, een lager energieverbruik en minder onderhoudskosten.

Inzicht in energiebesparingen

Om inefficiënties en het besparingspotentieel helder in kaart te brengen, verzorgt THT Elektrotechniek een energie analyse van uw organisatie. Daarmee krijgt u inzicht in de kwalitatieve werking van uw installaties, aanwezige energieverspillingen, de assetkwaliteit van uw gebouw én de verbetermogelijkheden. Vervolgens zijn de inefficiënties te herstellen door het aanpassen of opnieuw inregelen van de installaties. Uiteraard staat THT Elektrotechniek u ook hierbij terzijde.

Energie analyse: werkelijkheid vs verwachting

In de analyse vergelijkt THT Elektrotechniek het werkelijke elektriciteits-, gas- of warmteverbruik van uw gebouw met de verwachting op basis van klimaatgegevens, de installaties, het type en het gebruik van het gebouw. Afhankelijk van uw doelstellingen voert THT Elektrotechniek deze analyse zelfstandig uit of als onderdeel van een integraal energieonderzoek.

Hoe krijgt u zicht op uw energiesituatie van uw zorginstelling en verlaagt u de kosten?

Structureel besparen op energie- en onderhoudskosten

De redenen om als ziekenhuis of zorgcentrum een energieonderzoek te laten uitvoeren, kunnen verschillen. U wilt bijvoorbeeld inzicht in de mogelijkheden om energie te besparen of u heeft behoefte aan een onderhoudsprognose. Wat de reden ook is, een energieonderzoek van THT Elektrotechniek  resulteert in concreet advies en structurele besparingen op uw energie- en onderhoudskosten.

Energiebesparingsmaatregelen: meteen aan de slag

THT Elektrotechniek weet de energiesituatie van uw zorginstelling helder in kaart te brengen en een scherpe analyse te maken. Dit leidt tot een overzicht aan energiebesparende maatregelen, die zowel technisch, organisatorisch als gedragsmatig van aard kunnen zijn. Daarbij krijgt u zicht op de te behalen energiebesparing, investering en terugverdientijd. Geen lijvig rapport, maar praktische adviezen waarmee u direct aan de slag kunt en geld bespaart.

Energieonderzoek: hoe uitgebreid wilt u het hebben?

Afhankelijk van uw doelstellingen kan THT Elektrotechniek het onderzoek uitbreiden met een NEN 2767 conditiemeting, een contract- en factuurcontrole of een thermografisch onderzoek. Ook een energieprofielanalyse is een effectieve manier om het besparingspotentieel inzichtelijk te maken. In alle gevallen houdt THT Elektrotechniek het einddoel voor ogen: maximaal comfort, minimale energie- en onderhoudskosten.

Wet milieubeheer

Als zorgverlenend instituut heeft u te maken met de richtlijnen en regelgeving van de Wet milieubeheer (Wm). Uiteraard kunnen wij u helpen om te kunnen voldoen aan de hoge eisen die vanuit deze wet gesteld worden aan het uitvoeren van het energieonderzoek.

Hoe helpt een ESCo uw zorginstelling aan het gewenste comfort en een lagere energierekening?

Direct besparen op energiekosten

Een comfortabel klimaat op basis van duurzame energie én forse energiebesparingen. En het kost u niks! Het klinkt onwerkelijk. Toch maakt een ESCo, Energy Service Company, dit mogelijk. Een ESCo neemt de investering voor de energiebesparende maatregelen op zich en verdient dit via een prestatiecontract terug met het lagere energieverbruik. U profiteert mee van de energiebesparing.

Duurzame energie zonder risico’s

Zeker als uw gebouw grote installaties bevat, zoals bij ziekenhuizen en zorgcentra het geval is, is een energiedienstenbedrijf een interessante optie. Zo wordt u ontzorgd en bespaart u direct energiekosten. Zonder investering en zonder risico’s. THT Elektrotechniek kan u helpen met ESCo-trajecten en staat u met raad en daad bij.

Hoe bent u zeker van stroom en verdient u geld met uw noodstroomaggregaat?

Noodstroom van levensbelang

In uw ziekenhuis moet u kunnen vertrouwen op het elektriciteitsnet. De uitval van stroom kan immers de levens van uw patiënten in gevaar brengen. Een noodstroomaggregaat is dan ook een must. Door aan te sluiten op een noodstroomaggregaat bent u verzekerd van een stabiel elektriciteitsnet én kunt u geld verdienen.