Zorg en brandveiligheid

Brandbeveiliging, onmisbaar voor uw zorginstelling

Brand in uw ziekenhuis of verpleeghuis is een situatie die u beslist wilt voorkomen. Daarom is een juiste brandbeveiligingsinstallatie van groot belang om uw patiënten, bezoekers, medewerkers en gebouw tegen brand te beschermen.

Brandbeveiliging betaalt zich uit in de gezondheidszorg

Op het gebied van brandbeveiliging biedt THT Elektrotechniek uw organisatie een compleet pakket oplossingen die de veiligheid van uw patiënten, bezoekers en medewerkers en gebouw garanderen. Branddetectie en een goede vluchtroutesignalering zijn van belang evenals voldoende brandblussers en brandbeveiligingsinstallaties, zoals een watermistsysteem. Dit zorgt ervoor dat een eventuele brand zo snel mogelijk bedwongen kan worden. THT Elektrotechniek verzorgt alle brandbeveiligingssystemen voor uw zorginstelling. Elk gebouw en elke omgeving is anders en daarom wordt de brandbeveiligingsmethode op uw specifieke situatie aangepast.

Watermist, dé oplossing in de zorg

Watermist is een slimme en veilige oplossing voor de gezondheidszorg. De investeringen van een dergelijke installatie zijn weliswaar hoog, maar de voordelen zijn groot en de kosten worden op termijn terugverdiend. Watermist vereist allereerst minder zware constructie-eisen. Ook kan bespaard worden op BHV en is uw organisatie minder afhankelijk van menselijk handelen in een noodsituatie. Daarnaast is watermist effectiever bij brand, omdat de brand plaatstelijk bestreden wordt. Er wordt als het ware een mistgordijn om de brand heen gevormd.

Brandbeveiligingseisen, hoe voldoe ik hieraan?

Als organisatie in de zorgsector moet u voldoen aan de wettelijke voorschriften en regelgeving op het gebied van brandveiligheid, zoals NEN 2535 en NEN 2575. THT Elektrotechniek kan u precies vertellen wat deze voorschriften inhouden en hoe uw organisatie hieraan kan voldoen. Wij helpen u graag verder.

Hoe beheer ik de brandbeveiligingsinstallaties in mijn zorginstelling en/of ziekenhuis?

Het is van levensbelang dat een brandbeveiligingsinstallatie goed functioneert op het moment dat het nodig is. Daarom moeten deze installaties regelmatig nagekeken en getest worden en is beheer en onderhoud van groot belang. Immers, wanneer de brandbeveiliging niet werkt, zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Ook het onderhoud en beheer van uw brandbeveiliging kunt u overlaten aan THT Elektrotechniek. Wij zorgen ervoor dat uw installatie in topconditie is en blijft.

Tip: Begin zo vroeg mogelijk met nadenken over brandbeveiliging wanneer u (ver)bouwplannen hebt. Zo bent u verzekerd van het juiste systeem in uw zorginstelling.