Energie en onderwijs

THT Elektrotechniek helpt u met verduurzaming van uw panden en het besparen van energie

In openbare gebouwen zoals onderwijsinstellingen wordt de nodige energie gebruikt. Denk aan verlichting, ventilatie en het verwarmen en koelen van ruimtes. Dat drukt zwaar op de energierekening. U wilt het energieverbruik en de energiekosten dan ook zo laag mogelijk houden met behoud van comfort. THT Elektrotechniek helpt u concrete maatregelen te nemen, die leiden tot structureel lagere energiekosten.

Manieren om energiebesparingen op te sporen

Energiebesparingen zijn meestal eenvoudiger te realiseren dan u wellicht denkt. Door de prestaties van uw installaties in kaart te brengen, een energieonderzoek uit te voeren of door een contract- en factuurcontrole weet THT de energieverspillingen haarfijn te lokaliseren. De oplossing varieert van het opnieuw inregelen van inefficiënte installaties tot het simpelweg bijstellen van het energiecontract met uw energieleverancier, maar kan ook beleidsmatig van aard zijn.

Goed energieadvies levert snel geld op

Wat uw vraag ook is, THT Elektrotechniek voorziet u van een integraal en onderbouwd energieadvies dat volledig afgestemd is op uw situatie. Een totaalpakket aan praktische maatregelen, waarmee u vrijwel direct kunt besparen op uw energiekosten en mogelijk zelfs op uw onderhoudskosten. Uiteraard kan THT Elektrotechniek u ook van dienst zijn bij het realiseren van de energiebesparende maatregelen en bij het monitoren voor een blijvend rendement.

THT Elektrotechniek regelt uw energielabel

Ook voor het opstellen van een energielabel (EPA-U) bent u bij THT als gecertificeerd energieadviseur aan het juiste adres. THT Elektrotechniek  brengt in kaart hoe energiezuinig uw pand is en waar nog mogelijkheden zitten voor energiebesparing.

Hoe helpt een energieprofielanalyse uw energierekening te verlagen?

Structureel besparen op energie- en onderhoudskosten

De kans is groot dat u als onderwijsinstelling geld laat liggen. Hoge energie- en onderhoudskosten en problemen met het binnenklimaat blijken namelijk veelal gerelateerd te zijn aan niet goed functionerende installaties. Gelukkig zijn inefficiënties vaak eenvoudig te verhelpen. Met als resultaat: comfort voor uw bezoekers, een lager energieverbruik en minder onderhoudskosten.

Inzicht in energiebesparingen

Om inefficiënties en het besparingspotentieel helder in kaart te brengen, verzorgt THT Elektrotechniek  een analyse voor u. Daarmee krijgt u inzicht in de kwalitatieve werking van uw installaties, aanwezige energieverspillingen, de assetkwaliteit van uw gebouw én de verbetermogelijkheden. Vervolgens zijn de inefficiënties te herstellen door het aanpassen of opnieuw inregelen van de installaties. Uiteraard staat THT Elektrotechniek u ook hierbij terzijde.

Energie analyse: werkelijkheid vs verwachting

Een energie analyse is een doelgerichte methode die bovendien goed aansluit op de Wet milieubeheer. In de analyse vergelijkt THT Elektrotechniek het werkelijke elektriciteits-, gas- of warmteverbruik van uw gebouw met de verwachting op basis van klimaatgegevens, de installaties, het type en het gebruik van het gebouw. Afhankelijk van uw doelstellingen voert THT Elektrotechniek deze analyse op zichzelf uit of als onderdeel van een integraal energieonderzoek.