Brandveiligheid en onderwijs

Brandbeveiliging, essentieel voor uw instelling

Brand in uw schoolgebouw is een situatie waar u met uw leerlingen en medewerkers niet in wilt belanden. Daarom is een juiste brandbeveiligingsinstallatie van groot belang om uw schoolgebouw en alle aanwezigen tegen brand te beschermen.

Een investering in brandveiligheid betaalt zich uit in het onderwijs

Op het gebied van brandbeveiliging denkt THT Elektrotechniek graag mee over de veiligheid van uw leerlingen en leerkrachten en hoe uw gebouw te beschermen. Branddetectie en een goede vluchtroute signalering zijn van belang. Evenals voldoende brandblussers en brandbeveilgingsinstallaties zoals een sprinklersysteem, die ervoor zorgen dat de brand zo snel mogelijk bedwongen kan worden. THT Elektrotechniek verzorgt deze brandbeveiligingssystemen in uw schoolgebouw en levert oplossingen voor alle onderwijsinstellingen, van basisscholen, tot middelbare scholen en universiteiten. Elk gebouw en elke situatie is anders en daarom wordt de brandbeveiligingsmethode op uw situatie aangepast.

Brandveiligheidseisen, hoe voldoe ik hieraan?

Ook moet u voldoen aan de wettelijke voorschriften en regelgeving op het gebied van brandveiligheid, zoals omschreven in het Bouwbesluit 2012 en normen als NEN 2535, NEN 1073 en NEN 2575. Wat houdt dit in en hoe voldoet mijn bedrijf hieraan? – zijn vragen waarmee THT u graag verder helpt. 

Brandmeldinstallaties beheren op school

Het is van levensbelang dat de brandmeldinstallatie goed functioneert op het moment dat het nodig is. Daarom moeten deze installaties regelmatig nagekeken en getest worden en is beheer en onderhoud van groot belang. Immers, wanneer de brandbeveiliging niet werkt, zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Ook het onderhoud en beheer van uw brandbeveiliging kunt u overlaten aan THT Elektrotechniek, die ervoor zorgt dat de installatie in topconditie is en blijft.

Tip: Begin zo vroeg mogelijk met nadenken over brandbeveiliging wanneer u (ver)bouwplannen hebt. Zo bent u verzekerd van het juiste systeem in uw pand.