BIM methodiek

Steeds meer architecten en aannemers werken tegenwoordig volgens BIM (Building Information Modeling) en leveren 3D modellen aan, onder andere in Revit formaat (.rvt). Revit is software voor het ontwerpen van gebouwen en vereist een andere manier van denken en tekenen dan in het traditionele AutoCAD tekenprogramma. 
Voor de meeste installatietekeningen is een 2D tekening voldoende. Denk bijvoorbeeld aan een principeschema van een installatieconcept, een elektro-installatieschema of een blokschema. Voor grotere nieuwbouw en/of renovatie projecten, maar ook complexe situaties biedt 3D een duidelijke toegevoegde waarde voor het bouwproces. 

Onze Cad-engineers krijgen in de installatietechniek dan ook steeds vaker te maken met Revit modellen. THT werkt o.a. met Stabicad for Revit wat ook het denken vanuit Building Information Modeling (BIM) vergt. Dit proces impliceert het gebruik van digitale modellen voor het ontwerp, de bouw en/of het gebruik van (bouw)projecten. Binnen deze model-gebaseerde workflow werken wij sinds medio 2012 met zowel Stabicad for AutoCAD als Stabicad for Revit.